Filizden Ortalılara Yatırım Müjdesi

Orta İlçesinde Adliye’nin gitmesi sonucu doğan boşluğu doldurmak için 4 yıldır atmış oldukları adımların sonuçlarını aldıklarını kaydeden Çankırı Millet Vekili Hüseyin Filiz yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Orta Cezaevi konusundaki girişimimiz sonuç buldu. Fakat cezaeviyle kalmayıp Orta İlçemizin hayvancılık potansiyelini dikkate alarak Kalecik’te olduğu gibi buraya bir Süt İşletme Tesisi ilave ettik.Sanayi’den gelen ve üretimden anlayan bir kardeşiniz olarak bir ilçenin ve bir ilin cezaeviyle kalkınmayıp üretimle kalkınacağını düşünerek bu üretimin de Orta İlçemiz için hayvancılık ürünlerinin olduğunu düşündük.
Orta’nın insanın ayağının dibinde sütün pazarı ve sütün para ediyor olması, hayvancılığa daha da teşvik edileceği düşüncesiyle bu tesisi ilave ettik.Burada üretilecek olan yoğurt, peynir, kaşar, tereyağı, kaymak gibi süt ürünleri Türkiye’deki cezaevlerine kadar pazar bulacak.
Günlük 12 ton süt işleme kapasitesiyle başlayıp, 30 ton süt işleme kapasitesine kadar ulaşabilecektir.
07/04/2017 tarihinde ihalesi kesinleşen ve yaklaşık 20 milyon TL olan bu yatırım Ortalı hemşehrilerime analarının ak sütü gibi helal olsun.” dedi.